Estes Valley Community Center - OLC
15629
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15629,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.1550054795,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Estes Valley Community Center

wrap around track above gym Estes Valley gym Estes Valley Community Center pool
Location

Estes Park, CO

Category
Aquatics, BE WELL, Recreation
About This Project

In February 2016, OLC commenced work on a new and exciting design for Estes Valley that the community had attempted to build for 40 years. There had been a concept design in place for voter approval. When OLC took on the design assignment, we generated a plan that was almost 10% more efficient in its ability to accommodate program areas. This allowed the Parks District to enlarge activity areas such as the gymnasiums and fitness areas while reducing the overall square footage. What this means is more programming capacity for less money.

 

The feature areas include extensive multi-purpose/ meeting rooms with a commercial kitchen, arts studio, group exercise rooms, gymnasium, computer/resource area, fitness spaces and locker rooms.

 

Received the 2018  CPRA Columbine Design Award for Best New Facility  and the Associated Builders and Contractors’ Rocky Mountain Chapter, Excellence In Construction Award of Merit – under $25 million category