Glenwood Springs Community Center - OLC
16378
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16378,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.1550054795,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Glenwood Springs Community Center

Gymnasium Natatorium Cardio balcony Community Center Front Entrance Exterior entrance
Location

Glenwood Springs, CO

Category
Aquatics, BE WELL, Recreation
About This Project

The design, shape, and positioning of the Glenwood Springs Community Center have been carefully placed between the highway and the steeper slopes of the nearby mountain to take advantage of contours for multiple building entries and exists while reducing the site amenity development costs.  The design of the facility is greatly influenced by architecture of the region.  Building elements and materials have been selected to express an architectural language that captures the essence of mountain living and embodies the community’s values.  The original 53,000 sf recreation center was expanded in 2003 to add an indoor competitive and leisure pool, as well as a walk/jog track and fitness balcony over the gym.